in

Біля берегів Італії виявили рекордну кількість мігрантів — 539 осіб

Берегова охорона Італії врятувала 539 мігрантів, які дрейфували на невеликому рибальському човні біля острова Лампедуза.

Італійська берегова охорона врятувала 539 мігрантів, які перебували на рибальському човні, який дрейфував біля берегів острова Лампедуза в Середземному морі. Про це в суботу, 28 серпня, повідомляє ВВС.

Зазначається, що серед мігрантів на борту були жінки і діти.

Дехто мав ознаки насильства та побоїв. У виданні припускають, що мігранти могли бути помилково ув’язнені в Лівії.

Лікар з групи “Лікарі без кордонів” (MSF) Аліда Серрахіері заявила, що деякі мігранти, схоже, піддалися фізичним нападам в Лівії під час очікування човна, який повинен був доставити їх до Європи.

Слідчі вивчають ймовірність того, що мігранти могли бути помилково ув’язнені в Лівії.

Оскільки човен з мігрантами міг затонути, людей перемістили на судно італійської митниці і берегової охорони та перевезли на Лампедузу.

Мер острова Тото Мартелло описав порятунок як “одну з найбільших висадок за останній час”.

Як інформує ВВС, Лампедуза — один з головних портів для біженців, які хочуть потрапити до Європи. На острові є табір для мігрантів, який розрахований на близько 300 осіб. Проте наразі там — майже у п’ять разів більше.

Ми хотіли б залишатися із вами у контакті. Запрошуємо приєднатися до групи  у Facebook Українська газета – видання для українців в Італії

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 5]

Розшукуються родичі жінки, знайденої мертвою в Італії

Романтична прогулянка стала трагедією: студентку в Італії загризли собаки