in

Ватикан назвав ухилення від податків гріхом

Італійський кардинал Анджело Баньяско назвав несплату податків гріхом і закликав співгромадян активно боротися з неплатниками.

Кардинал Анджело Баньяско, який очолює Італійську єпископську конференцію, недвозначно заявив, що ухилення від податків є гріхом. Він закликав до “серйозної, ефективної та невтомної” боротьби проти податкових ухильників, повідомляють Дни.ру з посиланням на газету Guardian.

Зауваження кардинала виявилися дуже доречними для італійського уряду, який розпочав активну боротьбу з податковими ухильниками. За допомогою цих заходів уряд сподівається ліквідувати бюджетний дефіцит Італії та почати погашення державного боргу, який досяг вже 1,9 трильйона євро.

Тим часом серед тих, кого часто звинувачують в прагненні ухилитися від сплати податків, – і сама католицька церква. Завдяки пільзі, наданій законом 1982 року некомерційним організаціям, церква звільнена від сплати податку на своє велике майно. Ця та інші податкові пільги Ватикану вже були предметом розслідування з боку Європейської комісії.

Сильвіо Берлусконі, попередник Маріо Монті на посту прем’єра, на тлі численних секс-скандалів навколо свого імені прагнув зберегти підтримку церкви і не торкався питання скасування пільги. Однак у нинішнього глави уряду в цьому плані розв’язані руки.

Не виключено, що будь-які угоди щодо цього вже готуються і заяви Баньяско відображають прагнення італійського уряду випередити загрозу з боку Брюсселя.

http://news.finance.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Розмай українського Різдва в Неаполі

Українські заробітчани другої хвилі кризи не бояться та не поспішають повертатися на Батьківщину (ВІДЕО)