in

Венеція: музика як спокуса

   Концерт у Венеції у театрі Ла Феніче – подія міжнародна, видовищна і престижна. Вона сама по собі є доказом того, як музика здатна єднати людей. Деніел Гардінг, блискучий диригент зі світовою репутацією вірить у це, як ніхто інший.

На Новорічному концерті він диригував оркестром та працював з двома зірками опери. В інтерв‘ю програмі “Музика” він пригадує перший візит до Венеції.

Даніел Гардінг, диригент: “Венеція була першим містом, до якого я потрапив, виїхавши за межі Англії. Вам можуть розповідати, як тут красиво, але це ніколи не підготує Вас до того, що Ви побачите, коли приїдете сюди. Це найбільш безсоромно спокусливе місто! Щоразу я кажу собі: “Якось треба приїхати сюди на тиждень, щоб нічого не треба було робити, і просто ще краще познайомитися з містом.” І колись я таки це зроблю!”

Марія Агреста, сопрано: “У цьому театрі відчуваєш подих історії, присмак старовини. Це сама наша бутність. Я трошки тремчу, коли потрапляю до італійського театру. Це наш театр, і театр – це ми. Усі ті видатні митці, особистості, музиканти… Це найкраще з того, що, ми, італійці, маємо.”

Метью Пенцані – американський тенор і “нормальна” людина: “Я-людина, – набагато важливіше за мене-співака. Є співаки, які мовчать за день до вистави і день після. Окей, добре, таким чином Ви робите все, аби виступити якнайкраще. Але у мене маленькі діти, я просто не можу не розмовляти за день до вистави. Інколи на дітей треба прикрикнути тощо. Це все життя! Я намагаюся бути нормальною людиною. Наскільки можу!!”

Даніел Гардінг, диригент: “Усі ми переживаємо моменти, коли ми не зовсім розуміємо, що відбувається, ми не можемо пояснити власні почуття, не знаємо, як поділитися ними. Водночас, коли Ви вслухаєтеся у ці почуття, передані у музиці, то розумієте, що хтось уже переживав подібний стан. Це вкрай важливо! Музика дає нам зрозуміти, що ми не одні.”

http://ua.euronews.com

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

E ora in Romania per i bambini ucraini

Українські доглядальниці несуть знак чужини