in

Викрадену у Римі стародавню статую знайшли в антикварному магазині

Римську стародавню статую, що датується І століттям до нашої ери, знайшли у Бельгії майже через 10 років після її викрадення з археологічних розкопок в Італії.

Про це повідомляє “Європейська правда” із посиланням на ВВС.

Двоє італійських офіцерів натрапили на скульптуру в антикварному магазині у Брюсселі.

Підозрюючи її походження, вони почали шукати в базі даних викрадених артефактів і виявили, що статуя “Тогатус” вважається зниклою з 2011 року. Скульптура коштує близько 100 000 євро.

Двоє офіцерів, які працюють у відділі старожитностей військової поліції карабінерів, перебували у бельгійській столиці в межах окремого розслідування на початку цього року.

Читайте також: ДОГЛЯДАЛЬНИЦІ В ІТАЛІЇ МОЖУТЬ ВАКЦИНУВАТИСЯ ВІД COVID-19 РАЗОМ ІЗ ПІДОПІЧНИМИ

Після роботи одного вечора вони вирушили до міського району Саблон, який славиться своїми антикварними магазинами, де і натрапили на мармурову фігуру.

Розслідування підтвердило, що статую викрали з місця розкопок на околицях Рима в листопаді 2011 року. Бельгійська влада вилучила її та повернула Італії.

Прокуратури Рима відкрила справу проти італійського торговця, який використовує іспанський псевдонім, за отримання крадених товарів та незаконний вивіз статуї.

Ми хотіли б залишатися із вами у контакті. Запрошуємо приєднатися до групи  у Facebook Українська газета – видання для українців в Італії

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

В Італії збирають кошти для повернення в Україну тіла потонулої дитини

Під час стрижки газону італійцю в голову поцілив цвях