in

Від Італії вимагають легалізації одностатевого партнерства

   Якщо держава не хоче офіційно визнавати одностатеві шлюби, то повинна щонайменше визнати цивільні, йдеться в рішенні Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) щодо Італії.

Європейський суд з прав людини вимагає можливості офіційного визнання одностатевих стосунків. Якщо держава не хоче визнавати одностатеві шлюби, то повинна щонайменше уможливити узаконення цивільні партнерства між особами однієї статі, йдеться в рішенні суду за скаргами проти Італії, ухваленому у вівторок, 21 липня, передає Німецька Хвиля із посиланням на інформагенцію AFP.

Скарги до суду проти Італії подали три одностатеві пари, які марно намагалися офіційно зареєструвати свої стосунки в цій державі. Одним із їхніх аргументів було те, що італійські закони не містять категоричної заборони одностатевих шлюбів. На думку скаржників, загалом заборона таких шлюбів порушує італійську конституцію. Після того, як чоловікам не вдалося довести це в судах усіх інстанцій Італії, вони звернулися до Європейського суду з прав людини в Страсбурзі.

Кожному скаржнику – п’ять тисяч євро компенсації

Європейський суд констатував, що багаторічне одностатеве партнерство підпадає під термін “сімейне життя”, яке захищається статтею 8 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод. Щоб забезпечити захист такого права, європейські держави повинні юридично визнавати одностатеві партнерства, вирішив суд. Нині вони визнаються у 24 із 47 держав-членів Ради Європи.

Таким чином Італія порушує основоположне право на захист сімейного життя, постановив суд. Згідно з цим рішенням, італійський уряд повинен буде заплатити кожному скаржнику п’ять тисяч євро компенсації.

Уряд Маттео Ренці хоч і не хоче визнавати одностатеві шлюби, але раніше оголосив наміри вжити заходи, які б уможливили визнання цивільних одностатевих партнерств, додає AFP. Такі наміри досі так і не вдалось втілити в життя через опір з боку італійської опозиції та католицької церкви.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українськість на канікули не іде

У Новарі підростають українські пластуни