in

В Італії будуть звільнятимуть за надмірне захоплення Інтернетом у робочий час

Перебування в соціальних мережах на робочому місці може стати причиною звільнення в Італії.

В Італії будуть звільняти за надмірне захоплення Інтернетом у робочий час

Італійський суд постановив, що занадто довге перебування в соціальних мережах може коштувати людині робочого місця, повідомляє EuroMag.

Касаційний суд прийняв сторону роботодавця, який звільнив співробітника після того, як виявилося, що той проводить по кілька годин на день в Інтернеті в робочий час.

Роботодавець виявив, що за півтора року працівник виходив в Інтернет не для службових цілей 6000 разів. З них — 4500 разів для того, щоб зайти в Facebook. Таким чином, співробітник в середньому проводив у соціальній мережі по три робочих години на день.

За рішенням суду, при подальших подібних інцидентах тяжкість покарання з боку роботодавця повинна буде визначатися індивідуально для кожного окремого випадку. Однак загалом за роботодавцем закріплено право звільнити співробітника, який витрачає занадто багато часу на перебування в Інтернеті.

Крім того, роботодавець має право перевіряти історію інтернет-відвідувань свого працівника, не порушуючи при цьому закон про охорону приватного життя, в разі, якщо він вважатиме, що поведінка працівника в режимі-онлайн може нашкодити компанії.

_____________________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Рух “П’ять зірок” пропонує запровадити дві валюти ЄС: для багатих і бідних країн

Десять продуктів, що допоможуть влітку зберегти шкіру молодою