in

В Італії вакцинуватимуть AstraZeneca лише людей старших 60 років

В Італії вакцинуватимуть AstraZeneca лише людей старших 60-ти років. Таке рішення прийняв уряд, скасувавши заборони, які були введені раніше.

Про це повідомляє Reuters.

Міністр охорони Здоров’я Італії Роберто Сперанса повідомив, що країна продовжить використовувати цю вакцину, проте в Італії вакцинуватимуть AstraZeneca лише для осіб старших 60 років. Це сталося через побоювання з приводу рідкісних проблем зі згортанням крові, яке спостерігається у молоді.

Читайте також: Україна запровадить цифрові COVID-сертифікати

Раніше італійська газета La Stampa процитувала керівника цільової групи EMA Марко Кавалері, сказавши, що країни повинні уникати вакцинації людей старше 60 років цією вакциною.

Однак в інтерв’ю виданню Reuters він заявив, що AstraZeneca “зберігає сприятливий профіль ризику для будь-якого віку, але особливо у літніх людей старше 60 років”.

“На жаль, мої слова не були правильно витлумачені в недавньому інтерв’ю La Stampa”, – сказав Кавалері.

Позиція EMA полягає в тому, що вакцина AstraZeneca безпечна і може використовуватися для всіх вікових груп старше 18 років.

Читайте також: Європарламент схвалив запровадження COVID-сертифіката

Нагадаємо, що в квітні Британія повідомили про випадках виникнення тромбозів після вакцинації препаратом AstraZeneca. Після цього багато країн почали насторожено ставитися до вакцини.

Ми хотіли б залишатися із вами у контакті. Запрошуємо приєднатися до групи  у Facebook Українська газета – видання для українців в Італії

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 2 Середній: 5]

Українок в Італії запрошують до участі на конкурсі краси “MISS BADANTE 2021”

Шевченко вважає гру збірної України на Євро-2020 доброю