in

В Італії взялися шукати рахунки Януковича і Медведчука

   Фінансова гвардія при міністерстві фінансів Італії розпочала пошук активів росіян і українців, включених в санкційні списки Євросоюзу.

За інформацією газети “Il Sole 24 Ore”, фінансова поліція шукає майно 11 осіб. Як повідомляється, в полі зору силового підрозділу італійського Мінфіну опинилися помічник президента Росії Владислав Сурков, віце-прем’єр Дмитро Рогозін, депутати Держдуми Олена Мізуліна і Леонід Слуцький, сенатори Валентина Матвієнко та Андрій Клішас, радник президента Сергій Глазьєв, а також кримські чиновники Сергій Аксьонов і Володимир Константинов.

Крім них італійська поліція шукає активи колишнього президента України Віктора Януковича та українського політика і близького друга російського президента Віктора Медведчука, який в різні роки працював у Верховній раді.

Крім майна людей з списку санкцій в Італії шукають їх банківські рахунки.

Перевіркою фінансових операцій росіян і українців займається спеціальний підрозділ Bankitalia по збору фінансової інформації.

Італія, як і інші країни Євросоюзу, зайнялася пошуком майна і рахунків росіян, проти яких діють візові та фінансові санкції, в рамках закону ЄС від 2005 року, спрямованого проти фінансування тероризму.

Пошуки активів росіян не означають, що у згаданих вище 11 людина дійсно є майно в Італії.

Нагадаємо, 23 вересня Італія заарештувала вілли Аркадія Ротенберга на Сардинії і готель в Римі, що належить бізнесменові у зв’язку з санкціями Євросоюзу стосовно Росії.

Пізніше стало відомо, що разом з нерухомістю російського олігарха Аркадія Ротенберга в Італії були заморожені активи сина екс-прем’єра України Миколи Азарова Олексія.

Як повідомлялося раніше, український уряд, в ході підрахунків встановив, що Янукович і його поплічники за допомогою злочинних схем вивели з України суму, зіставну із розмірами держбюджету.

У зв’язку з цим ЄС заблокував рахунки в банках на своїй території, що належать Януковичу і низці людей, що входили до його уряду.

Раніше Янукович заявляв, що у нього “ніколи не було ніяких рахунків за кордоном”.

http://gazeta.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Оренда. Хто платить збитки?

Італійський митець розповів у коміксах про війну на Донбасі