in

В Італії заарештовано найбільші в історії активи мафії

В Італії відбувся найбільший арешт коштів за всю історію дії законодавства, спрямованого на боротьбу з мафіозними структурами.

Правоохоронні органи Італії вилучили у сицилійського бізнесмена, запідозреного у зв’язках з мафією, майно на суму 1,5 мільярда євро.

За словами влади, це найбільший арешт коштів за всю історію дії законодавства, спрямованого на боротьбу з мафіозними структурами.

Віто Нікастро, 54-річний підприємець, що досяг успіхів у сфері альтернативної енергетики, був арештований минулого року за підозрою в зв’язках з главою сицилійської мафії Маттео Мессіна Денаро.

За даними слідства, Нікастро, який отримав прізвисько “Короля вітру” за будівництво численних вітряних електростанцій, використовував свій “екологічний” бізнес як прикриття для відмивання грошей, здобутих злочинним шляхом.

У ході операції, яка завершилася у вівторок, поліції вдалося захопити понад 40 компаній, сотні ділянок землі, розкішні машини, вілли, яхти, цінні папери і десятки поточних рахунків.

Попередній рекорд був встановлений, коли поліція заарештувала активи пов’язаного з сицилійською мафією бізнесмена Мікеле Аелло на суму в один мільярд доларів. Бізн Аелло був зосереджений у сфері охорони здоров’я та нерухомості.

В Італії існують п’ять основних мафіозних об’єднань. На Сицилії – Коза Ностра, в області Калабрія – Ндрангета, в Неаполі та його околицях діє Каморра, а на острові Сардинія – Сакра Корона Уніта. Крім цього, в області Апулія є кримінальна організація, звана просто Мафія.

Нагадаємо, раніше Банк Італії повідомляв, що мафія збільшила обсяги відмивання грошей під час кризи, оскільки доступність банківського кредитування різко знизилася і вакуум, що утворився швидко заповнився кримінальними грошима.


http://tsn.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Затримання між двома злочинами

Названо країну, яка найчастіше відмовляє у візах українцям