in

В Італії зловили ведмедицю, яка загризла на смерть бігуна

На півночі Італії впіймали ведмедицю, яка смертельно покалічила бігуна, після чого в країні почалася дискусія про те, що робити зі зростаючою популяцією бурих ведмедів.

Про це повідомляє ANSA, пише “Європейська правда”.

У вівторок влада провінції Тренто оголосила, що ведмедицю, ідентифіковану як Jj4, спіймали вночі.

26-річний Андреа Папі загинув від кігтів ведмедя під час гірського тренування 5 квітня. Влада провінції Тренто наказала вбити хижака, але група захисників тварин звернулася до адміністративного суду, який 11 квітня призупинив дію наказу.

Jj4 – це та сама альпійська бура ведмедиця, що поранила батька і сина під час прогулянки в регіоні у 2020 році. Тоді провінційна влада також наказала її вбити, але суд заблокував це рішення.

Вона народилася від двох ведмедів, привезених до Італії зі Словенії два десятиліття тому в рамках європейської програми з відновлення популяції бурих ведмедів.

Сім’я Папі заявила, що не хоче, щоб ведмедицю присипляли.

Варто зазначити, що проблема з ведмедями є гострою також для Словенії. Напередодні група словенських громадських організацій опублікувала відкритого листа на знак протесту проти рішення уряду дозволити відстріл 230 бурих ведмедів, що, як стверджується, допоможе запобігти їхній надмірній популяції.

За експертними оцінками станом на весну 2022 року, у Словенії налічується близько 1100 бурих ведмедів. Ще кілька років тому влада країни порушувала питання про регуляцію популяції цих тварин після інцидентів із нападами на людей.

Найважливіші новини для українців в Італії у соцмережах FacebookInstagram і Телеграм.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 5]

Мадонна в Італії плаче кривавими сльозами: поліція відкрила справу

Біля Сицилії з моря виловили кокаїн на 400 млн євро