in

В Італії з вересня планують посилити обмеження для невакцинованих

Посилення обмежень для невакцинованих стосуватимуться працівників освіти, а також тих, хто планує тривалі поїздки.

Зокрема, з нового навчального року вчителі, викладачі та студенти університетів повинні будуть пройти вакцинацію, тестування або надати докази одужання від Covid-19.

Читайте також: Як отримати Green Pass в Італії без вакцинації

Влада вирішила, що якщо вчителі не представлять доказів, вони будуть відсторонені від роботи через п’ять днів.

А так званий «зелений паспорт», який доводить вакцинацію, тестування або одужання, буде дійсний в поїздах і автобусах далекого прямування, поромах або рейсах з вересня.

Крім того, документ необхідно пред’явити для відвідування ресторанів в приміщенні, музею, басейну або «спа». Це стосується і культурних або спортивних заходів на відкритому повітрі або спортивних залів. Правило поширюється на людей віком від 12 років.

Читайте також: Звільнення від вакцинації в Італії. Хто і як це може зробити

При цьому для отримання паспорта достатньо отримання першої дози вакцини, тоді як здоровими вважаються люди, які хворіли на коронавірус не більше шести місяців тому.

Нагадаємо, Італія відкрилася для туристів з України. По прибуттю необхідно залишатися 5 днів на самоізоляції, а після – зробити повторний тест на COVID-19.

Ми хотіли б залишатися із вами у контакті. Запрошуємо приєднатися до групи  у Facebook Українська газета – видання для українців в Італії

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 4 Середній: 5]

Як здобували Незалежність: 30 цікавих фактів про державу і армію

В Італії готуються до декриміналізації евтаназії