in

В Італії не допускатимуть на роботу невакцинованих

З 15 жовтня кожен працівник в Італії має пред’являти на місці роботи “паспорт здоров’я” з підтвердженням вакцинації від коронавірусу чи негативним тестом.

Італія запроваджує правило про пред’явлення “паспорта здоров’я” усіма, хто виходить на роботу. З 15 жовтня по всій Італії усі працівники перш ніж взятись до роботи мають пред’явити підтвердження про вакцинацію від коронавірусу, негативний тест або дані про одужання від COVID-19. За відсутності так званого паспорта здоров’я до працівників застосовуватимуться санкції. При цьому звільнення працівникам не загрожує.

Читайте також: В УКРАЇНІ, ЯК І В ІТАЛІЇ, РОЗШИРИЛИ ПЕРЕЛІК ПРОФЕСІЙ ДЛЯ ОБОВ’ЯЗКОВОЇ COVID-ВАКЦИНАЦІЇ

“Ми розширили вимогу про наявність “зеленого паспорта” на всі види трудових відносин – від державної служби до приватного сектора, – пояснив на пресконференції ввечері у четвер, 16 вересня міністр охорони здоров’я Італії Роберто Сперанза. – І ми зробили це з двох причин: щоб убезпечити місця роботи та посилити нашу вакцинальну кампанію.

“Паспорт здоров’я” в Італії засвідчує наявність щеплень від коронавірусу, негативний тест протягом останніх 48 годин або дані про одужання від легеневих хвороб.

Станом на середину вересня в Італії повністю щеплені від коронавіурсу 75 відсотків людей, старших 12 років.

Читайте також: Пандемія COVID-19: перші кроки Європи до нормального життя

Нагадаємо, у Франції у зв’язку з набуттям чинності обов’язкової вакцинації від коронавірусу для доглядальників у лікарнях і будинках для літніх людей, а також для рятувальників, близько трьох тисяч невакцинованих співробітників відсторонили від роботи. Ще кілька десятків працівників вирішили звільнитися, заявив 16 вересня міністр охорони здоров’я Франції Олів’є Веран.

Ми хотіли б залишатися із вами у контакті. Запрошуємо приєднатися до групи  у Facebook Українська газета – видання для українців в Італії

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

 

В Італії затримали росіянку за підозрою у кібершахрайстві

Уряд Італії не відступає відполітики обов’язкової вакцинації