in

В Італії обговорюють електоральну реформу

   Прагнення Маттео Ренці нового лідера італійської провладної Демократичної партії  до реформ викликало нерозуміння серед його однопартійців.

Енергійний 39-річний Маттео Ренці взявся міняти усталений політичний уклад і почав з електоральної реформи. З метою зробити політичну систему більш стабільною, він пропонує підвищити виборчий поріг для проходження партії в парламент, що зменшує шанси для маленький партій. А також пропонує інші нововведення, що гарантуватимуть переможцю міцну більшість.
Свої пропозиції він вже узгодив з лідером правоцентристів Сильвіо Берлусконі, чим викликав критику зі сторони однопартійців.

“Я не розумію, а з ким мені розмовляти? З собачкою Берлусконі – Дуду? З ким, як не з політиком, який за ці 20 років створив могутню партію “Вперед, Італія”, нещодавно дав їй друге дихання? Уся ця полеміка в парламенті довкола нашої з ним зустрічі просто безпідставна”, – виправдовувався Ренці.

На знак протесту проти ініціативи Ренці, про свій вихід з Демократичної партії заявив його опонент Джанні Куперло. Незважаючи на демарш окремих лівоцентристів, більшість з них вже підтримала пропозиції нового лідера. Вже у лютому електоральну реформу, а також пропозиції щодо зменшення повноважень Сенату, почнуть обговорювати у парламенті.

http://ua.euronews.com/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

HOLODOMOR, la memoria negata. La grande fame nel “granaio dell’Europa” 1932-33

Троє загиблих після сутичок на Грушевського (ВІДЕО)