in

В Італії обиратимуть нового Президента

Парламент Італії та регіональні представники розпочнуть голосування за нового президента 24 січня.

Про це заявив у вівторок глава нижньої палати парламенту Роберто Фіко, пише “Європейська правда” з посиланням на Politico.

Загалом 1009 виборників із Сенату та Палати депутатів, включаючи 58 регіональних представників, проведуть серію раундів таємного голосування.

Читайте також: На основ запиту Росії, в Італії затримали українського режисера Євгена Лавренчука

У перших трьох раундах голосування для обрання президента потрібна більшість у дві третини голосів. Починаючи з четвертого раунду потрібна лише абсолютна більшість.

Чинний прем’єр-міністр Маріо Драгі є фаворитом на цю посаду. Іншими потенційними претендентами є колишній прем’єр-міністр Сільвіо Берлусконі, колишній спікер нижньої палати П’єр Фердінандо Казіні, колишній прем’єр-міністр Джуліано Амато та нинішній міністр юстиції Марта Картабіа.

Читайте також: В Італії заарештували водія, що роками отримував субсидії як незрячий

Новий президент замінить чинного Серджо Матареллу на 7-річний термін і відповідатиме за офіційне призначення прем’єр-міністра та гарантуватиме дотримання італійської конституції.

Обговорити цю, та інші новини важливі українцям в Італії, можна приєднавшись до групи у Facebook Українці в Італії Разом!

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 5]

Боса сицилійської мафії, який ховався 10 років, заарештували завдяки знімку у Google Maps

У Палермо затримали лідера антивакцинаторів і медсестру, що робила фейкові щеплення