in

В Італії посилюється політична криза

До останнього часу ніхто не вірив у відставку Прем’єр-міністра країни Сільвіо Берлусконі (на фото) до закінчення терміну його повноважень у 2013 році. Тепер все змінилося.

Як передає канал “EuroNews”, політична криза в Італії посилилася в останні тижні в зв’язку з так званим “Рубігейтом”. Рубі – юна мароканка, що за гроші брала участь у розвагах на віллі глави уряду. На той момент вона ще не досягла повноліття. До того ж стало відомо, що С.Берлусконі особисто забирав її з поліції, коли Рубі була затримана за підозрою в крадіжці.

Спікер нижньої палати парламенту Італії Джанфранко Фіні вважає, що це не перший скандал, пов’язаний з любовними пригодами глави уряду, але всьому є край.

У відповідь на це С.Берлусконі заявив: “Якщо часом мені і трапляється заглядатися на красиву жінку, то вже краще живити пристрасть до красивих жінок, ніж бути геєм”.

Але Італія все менше схильна сприймати жарти глави уряду. Його популярність падає, і великі підприємці, котрі завжди підтримували Прем’єра тепер докоряють уряд в бездіяльності перед лицем економічних проблем.

У результаті доля кавальєре і його уряду може бути вирішена в найближчі дні у парламенті.

На думку експерта з конституційного права, в такій ситуації, “враховуючи те, що Прем’єр-міністр не подає у відставку, він неминуче повинен з’явитися перед парламентом, який повинен буде провести голосування щодо вотуму довіри”.

Нагадаємо, раніше спікер нижньої палати парламенту Італії Дж.Фіні закликав до відставки С.Берлусконі з поста Прем’єр-міністра країни.

 

Джерело

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українець здобув три золоті нагороди на Чемпіонаті світу з гирьового спорту

Фінансову допомогу для сім’ї можуть отримати ті, хто володіють довготривалим дозволом на проживання