in

В Італії пропонують ув’язнювати батьків, які примушують дітей до веганства

 Італійським батькам, які нав’язують дітям веганство, може загрожувати тюремне ув’язнення на термін до 6 років.

 В італійському парламенті був зареєстрований законопроект, автори якого хочуть ввести покарання у вигляді тюремного терміну для батьків, кі примушують своїх дітей до веганскої дієти, повідомляє nv.ua

Італійським батькам, які нав'язують дітям веганство, може загрожувати тюремне ув'язнення на термін до 6 років.

Автором законопроекту виступила депутат від партії Вперед, Італія Ельвіра Савіно. Вона стверджує, що веганська дієта “позбавлена ключових елементів, необхідних для здорового і збалансованого розвитку дітей” і називає примус до неї з боку батьків “безрозсудною і небезпечною поведінкою”.

“Не може бути заперечень, якщо доросла добре інформована людина, робить такий вибір, – йдеться в законопроекті. – Проблема виникає, коли мова заходить про дітей… У вегетаріанській або веганській дієті недостатньо цинку, заліза, вітаміну D, вітаміну B-12 і омега-3”.

Законопроект передбачає для батьків, які нав’язують дітям веганство, тюремне ув’язнення на термін від 1 року до 6 років (у разі смерті дитини).

Савіно виступила з подібною пропозицією після ряду випадків госпіталізації дітей через недоїдання. За останні 18 місяців в Італії було 4 випадки, коли діти, які дотримувалися веганскої дієти, опинилися в лікарнях через недоїдання.

Дієтологи Американської дієтичної асоціації вважають, що веганська дієта підходить для дітей, але рекомендують вживати заходів, щоб діти отримували весь спектр необхідних поживних речовин (зокрема, вітаміну B12).

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Пам’ятник мігрантам відкрили на Тернопільщині

Олімпійська мода: кращі і гірші вбрання гімнасток на Іграх у Ріо