in ,

В Італії хочуть боротися з залежністю підлітків від мобільних

Депутат від популістської партії влади Італії “Рух 5 зірок” запропонувала законопроєкт, спрямований на боротьбу із залежністю підлітків від мобільних телефонів.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на The Times.

Законопроєкт пропонує проводити просвітницькі курси у школах та кампанії з підвищення обізнаності, а також перевиховувати в медичних центрах молодь із найгіршим рівнем залежності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Римі заборонили сушити білизну на балконі, якщо видно з вулиці

У законопроєкті також міститься прохання до поштової поліції Італії відстежувати надмірне використання мобільних телефонів.

Депутат Вітторія Каса стверджує, що використання підлітками телефонів “стає все гіршим і гіршим, і з цим потрібно поводитися як із залежністю”.

“Ми згодні з дослідженнями, які показують, що очікування “лайків” після публікації в соціальних мережах викликає поява в мозку хімічного дофаміну. Це те ж саме, що азартна гра”, – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заробітчанство у 90-ті і сьогодні. Текст для роздумів

У проєкті наводяться дані про те, що вісім з десяти італійських підлітків бояться втратити свої телефони та підключення до інтернету. Ця боязнь відома також як “номофобія”.

У той час як деякі дослідження виявили взаємозв’язок між використанням телефону і залежністю, деякі вчені скептично ставляться до цього.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Risultati immagini per Віталій Марків

Зеленський обговорив з прем’єром Італії вирок нацгвардійцю Марківу

Українка вийшла у фінал конкурсу “Міс Італія 2019”