in

День народження Республіки Італія

   2 червня італійці відзначили одне із найбільших свят – День проголошення Республіки Італія і згадують події 1946 року.

2 червня вважається днем народження нової системи правління в державі – з цього дня Італія перестала бути монархією і перейшла на республіканський лад правління.

Після закінчення Другої світової війни і падіння фашизму в Італії відбувся конституційний референдум, на якому громадянам запропонували обрати державний устрій – монархію або республіку.

І ось, 2 червня 1946 року населення Італії (вперше включно з жінками) прийшло на вибори. Майже 55% проголосували за республіку, а це означало – країна вирішила назавжди розпрощатися з монархією, повідомляє calendar.ru.

В.о. Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов привітав президента Італійської Республіки Джорджіо Наполітано з національним святом, інформує офіційний сайт в.о. Президента України.

«Від імені народу України та від мене особисто прийміть щирі вітання з нагоди національного свята Італії – Дня проголошення Республіки», – йдеться у вітанні.

Турчинов зазначив, що Україна високо цінує підтримку, що надає Італія у цей складний для нас час, і висловив упевненість у «подальшому поглибленні взаємовигідного двостороннього співробітництва в ім’я процвітання дружніх народів».

В.о. Президента України побажав італійцям благополуччя і злагоди, а президенту Італії – здоров’я та нових успіхів у державних справах.

http://www.zik.com.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Правий сектор намагався зірвати мітинг у Мілані – російські ЗМІ

О.Турчинов привітав президента Італії з Днем проголошення Республіки