in

Експерти прогнозують італійській економіці значні втрати через санкції проти Росії

   Економіка Італії може втратити 4 млрд євро через санкції Заходу проти РФ. Про це йдеться в аналітичній записці, яку підготовив університет Луїджі Бокконі для російсько-європейського економічного форуму, який сьогодні стартує в Мілані. Про це УНН повідомляє з посиланням на РІА “Новини”.

“Сума впливу санкцій та відповідного відсутності росту збільшує розмір втрат від експорту на російську територію в розмірі, який приблизно дорівнює 3,7 мільярда євро за два роки (2014-2015)”, – йдеться в аналітичній записці.

Італійські експерти припускають, що відштовхуючись від вартості експортованих товарів у 2013 році, які потрапили під ембарго РФ, втрати італійської сторони за 2014-2015 роки складуть 188 мільйонів євро.

“Збиток від відсутності зростання, якщо вважати показники зростання протягом двох років, що передували початку кризи, складе приблизно 1,7 мільярда за два роки. Даний результат відбувається через відсутність гіпотетичного зростання експорту, який не відбувається в результаті ситуації невпевненості”, – зазначають італійські аналітики.

Нагадаємо, в березні 2014 року США, Євросоюз, Австралія, Нова Зеландія і Канада ввели в дію перший пакет санкцій відносно Росії у зв’язку з приєднанням Криму. У відповідь Росія обмежила імпорт продовольчих товарів з країн, які щодо неї санкції.

http://www.unn.com.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Троє італійців померли через щеплення?

Італійський готель створив культурну пам’ятку для туристів з Росії