in

Жителі Ґенуї вимагають відставки мера

Зростає обурення жителів італійської Ґенуї, яку накрила повінь. Ранком п‘ятниці упродовж 6 годин тут випала третина річної норми опадів. Вода піднялася на 3,5 метри. Цивільні служби попереджали про можливу загрозу повені, проте міська адміністрація не поквапилася закрити школи та дитячі садки.

Шестеро людей загинуло, серед них 2 дівчинки. Жителі міста вимагають відставки мера Ґенуї – Марти Вінченці. Вона відвідала найбільш затоплені райони у суботу. Тут її зустріли вигуками “Ганьба!” та “Забирайся геть!”. Люди впевнені, що життя шістьох жертв можна було врятувати, якби мер вчасно закрила навчальні заклади.

Італійський прем‘єр-міністр напередодні звинуватив міську адміністрацію у наданні дозволу на будівництво помешкань у зонах ризику. Експерти підтвердили, що зона безпеки для будівництва – мінімум 10 метрів від річки. Проте мерія дозволяла будувати навіть за 3 метри від берега.

В області Ліґурія минулого тижня від повеней вже загинули 10 людей. Уряд виділив майже 55 млн євро на відбудову зруйнованих доріг, мостів та будинків. Проте загроза нових повеней триває.

 

Euronews

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Берлусконі спростував чутки про свою відставку з поста прем’єр-міністра Італії

Запрошуємо на концерт дитячого гурту пісні і танцю “Мальви” у Венеції