in

Загиблий італійський журналіст: на Донбасі, попри страх, зростає обурення

   Серед пересічних жителів Донбасу зростає обурення через ізоляцію їхнього краю, але все ще сильний страх перед озброєними особами.

Про це у надісланому 24 травня на Радіо Свобода листі написав 30-річний журналіст Андреа Роккеллі, який у своїх фотороботах особливу увагу приділяв поневірянням мирних жителів. За кілька годин до своєї смерті він пропонував Радіо Свобода низку репортажів з Донбасу.

«Я перебуваю у Слов’янську разом із колишнім дисидентом (радянських часів) Андрієм Мироновим, документуючи щоденне життя пересічних людей, що потерпають від насильства. Громадяни усвідомлюють хиткість ізоляції та сепаратизму,  які війна вносить у їхнє життя. У банках проблеми з операціями і видачею готівки. Дедалі більше чути голоси обурення, але все ще дуже багато страху», – написав Радіо Свобода італійський журналіст із Донбасу.

Андреа Роккеллі повідомив, що як фотограф особливо цікавиться тим, як родини на Донбасі переховуються від нападів у саморобних бомбосховищах, на які перетворюють свої погреби.

«Ми записали цікаве інтерв’ю з чеченськими біженцями, які збудували мирне життя у Слов’янську після першої чеченської війни, а тепер опинилися на лінії вогню між позиціями повстанців та українськими силами», – повідомив журналіст незадовго до своєї смерті.

Як повідомляло Радіо Свобода, під Слов’янськом на Донеччині загинув італійський журналіст Андреа Роккеллі та його перекладач, російський правозахисник Андрій Миронов.  

Про смерть журналіста у своєму твіттері повідомили представники самопроголошеної «Донецької народної республіки», згодом це підтвердило Міністерство закордонних справ Італії.

Як розповів газеті Le Monde французький журналіст Вільям Роґлон, група журналістів з водієм у суботу ввечері потрапила під мінометний обстріл у селі Андріївка Донецької області. Роґлона поранено в ноги від вибуху міни.

Андрій Миронов, який загинув разом з Андреа Роккеллі, належав до російської правозахисної організації «Меморіал», а в 1990-х роках працював у Чечні.

Це перший випадок загибелі журналіста від початку збройного конфлікту на Сході України.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Демократична партія перемогла на виборах до Європарламенту

Правий сектор намагався зірвати мітинг у Мілані – російські ЗМІ