in

Землетрус в Італії: нові поштовхи перервали роботи рятувальників

Сотні нових підземних поштовхів сталися в центральній Італії, спустошеній землетрусом 24 серпня. Поштовхи перервали рятувальні роботи в районі лиха.

У другій половині дня в четвер поштовх магнітудою 4,3 змусив рятувальників залишити вже зруйновані будівлі.

У районі лиха працюють майже 5000 рятувальників, які шукають уцілілих під завалами будинку і за допомогою техніки, і вручну.

Влада Італії підтвердила загибель 250 людей у землетрусі в середу.

Землетрус магнітудою 6,2 стався о 03:36 за місцевим часом. Його епіцентр припав на гори центральної Італії і був десь за 100 км від Риму.

Найбільше жертв у місті Аматріче – 184 загиблих, повідомили представники італійської влади. Ще 46 людей загинули в Аркуаті, а 11 – в Аккумолі. До лікарень потрапили ще 264 травмованих.

Рятувальники припускають, що десятки людей – досі під завалами.

Міста, які найбільше постраждали від землетрусу, зазвичай не є велелюдними, але на час літніх відпусток у них було багато туристів. Відтак, точне число зниклих без вісти невідоме.

Пошуки вцілілих тривали цілу минулу ніч.

В умовах, коли багато будівель пошкоджено, частина людей ночували в автомобілях або в наметах.

Рятувальники порадили журналістам і стороннім людям терміново покинути Аматріче, бо “місто розвалюється”, повідомила кореспондентка ВВС Дженні Гілл.

В іншому селищі неподалік епіцентру землетрусу, Пескара-дель-Тронто, в середу вночі з-під уламків врятували дівчинку, яка провела під завалами 17 годин.

Рятувальники кажуть, що все ще сподіваються знайти вцілілих, бо після минулого потужного землетрусу в Л’Аквілі 2009 року, з руїн врятували живу людину і через три дні після лиха.

____________________________________________________

Більше новин:

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Фото, що дають змогу усвідомити масштаб землетрусу в Італії

Якими ми є? Соціологи виділили топ-п’ять якостей українців