in

Концертні костюми театру „Ла Скала” вперше вивезли з Італії. Щоб показати Львову

Костюми зі всесвітньовідомого театру  „Ла Скала” виїхали за межі Італії. Їх можна побачити у дзеркальній залі Львівської опери. Там відкрилась виставка „Сценічні костюми театру „Ла Скала”. Відтак, до кінця листопада львів*яни матимуть унікальну нагоду подивитись на одяг, в якому виходили на сцену Пласідо Домінго та Рената Тебальді, Мірелла Френі та Лучано Паваротті.

Наприклад, вистава „Аїда” Джузеппе Верді. Костюм Лучано Паваротті – це виключно його костюм…. Ніхто інший у ньому не виступав… Потім комплект одягу консервують та вносять у каталог. У театрі „Ла Скала” працює власний кравецький цех зі 150 осіб. Сценічний одяг для однієї вистави вони роблять впродовж трьох місяців. „ Я навіть не знаю, скільки коштує той чи іший костюм для театру. Не знаю, бо все ми робимо самі. Навіть не знаю! Тут навіть не стоїть питання про вартість тканин із якої зроблено костюм, в вартість ручної праці, тої розробки, ідеї», – розповідає директор музею „Ла Скала” Ренато Гаравалья.

Театр „Ла Скала” зараз має приблизно 40 тисяч костюмів. До Львова привезли 18 комплектів: з вистав „Аїда”, „Отелло”, „Дон Карлос” Верді, „Борис Годунов” Мусоргського, „Євгеній Онєгін” Чайковського та „Мадам Баттерфляй” Пуччіні. Вибирали ті, що найцікавіші. „Ми вибрали, виходячи з критерію, що в них співали найбільші знаменитості, такі як Тебальді, такі як Пласідо Домінго, такі як сеньйор Паваротті. І вони співали у них в найвизначніших операх. На світовому рівні кращих немає”, – пояснює Ренато Гаравалья.

До Львова комплекти сценічного одягу з театру «Ла Скала» привезли завдяки співпраці з дирекцією Львівської опери. Тим більше, що львівський театр подарував музею «Ла Скала» бюст Соломії Крушельницької. Жодна держава не робила таких презентів, – каже Ренато Гаравалья. Відтак, наголошує італієць, –  костюми вперше виїхали на виставку не те, що за межі Італії, але й взагалі за межі Мілану.

До речі, тепер представники театру «Ла Скала» надіются дати у Львові концерт. Мовляв, привезти виставу дуже дорого. Можливо вдасться привезти хоча б концерт, – припускає Ренато Гаравалья.

Джерело

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Україна – найкраща! (ВІДЕО)

Фіні – Берлусконі: зіткнення двох політичних гігантів