in

Корисні сніданки інших країн: Іспанія, Мексика, Італія

   Прем’єр Італії поїхав в Алжир домовлятися про збільшення поставок газу після відмови Путіна будувати “Південний потік”.

Італія у відповідь на відмову Росії від будівництва газопроводу “Південний потік” прагне відмовитися ще й від російського газу. Прем’єр-міністр Матео Ренці прибув в Алжир з метою домовитися про збільшення поставок блакитного палива з північно-африканської країни.

Про це сьогодні пише Financial Times. Рим імпортує близько 90% необхідного для італійських потреб газу. З них 46% надходить з Росії, а решту забезпечують країни Північної Африки, Північної Європи і Катар.

“В часи геополітичної нестабільності, диверсифікація енергоресурсів стала дуже важливою темою”, – пояснив візит Ренці в Алжир один з італійських чиновників.

Після переговорів з прем’єром Абдельмалеком Селлелем голова італійського уряду заявив, що найближчим часом газопроводи із Сходу на Захід відійдуть на другий план, посмутившись місцем конкурентам з інших напрямків від Європи.

“В майбутньому питання енергетики буде розвиватися у напрямку з півдня на північ. Тому відносини з африканськими країнами будуть дуже важливими”, – сказав Ренці.

Через відмові Росії будувати “Південний потік” компанія в Італії може втратити 2 мільярди євро. Італійська сторона була залучена до побудови “Південного потоку” від самого початку. Компанія Saipem, яка належить найбільшому в Італії енергетичному концерну Eni, виграла тендер на побудову першої лінії російського газопроводу. Вартість контракту становить 2,4 мільярди євро. В цей же час, німецька газета Die Zeit пише, що відмова Росії від “Південного потоку” йде на користь Україні. Оглядач пояснює це тим, що “Газпрому” доведеться проводити поставки газу в Євросоюз через українську ГТС. Тому Москва тепер буде більше зацікавлена в стабілізації ситуації в Україні. Сьогодні також стало відомо, що експорт газу з Росії в Євросоюз впавна чверть.

http://dt.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Патріотичні пісні Лесі Горової звучали в Римі

Італійські заробітчани придбали JPS-навігатори для авіації Прикарпаття