in

Країни ЄС вводять COVID-паспорти про вакцинацію

Країни Європейського Союзу дійшли згоди щодо необхідності введення цифрових паспортів вакцинації, які ще називають “COVID-паспорти”.

Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель за підсумками саміту лідерів країн ЄС, повідомляє Reuters.

Очікується, що цифрові сертифікати про вакцинацію від COVID-19 (COVID-паспорти), які дозволять людям подорожувати по Європі, незважаючи на епідемію коронавірусу, будуть доступні до літа.

Читайте також: ІТАЛІЯ ВЗЯЛАСЬ ЗА РОЗРОБКУ ВЛАСНОЇ ВАКЦИНИ ВІД COVID-19

“Усі погодилися, що нам потрібен цифрові COVID-паспорти про вакцинацію”, – заявила Меркель.

Вона також додала, що Комісії ЄС буде потрібно близько трьох місяців, щоб створити технічну основу для таких документів.

Як повідомляє Sky News, Греція, де туризм складає 25 % ВВП, стала лідером закликів до впровадження сертифіката вакцинації на всій території ЄС, щоб гарантувати, що вона може отримати вигоду з літнього туризму.

Іспанія, Австрія і Болгарія також підтримують загальносоюзний сертифікат, а Відень заявив, що буде впроваджувати свій власний, якщо ЄС не зможе ні про що домовитися до весни.

Водночас, деякі країни, включаючи Францію і Бельгію, стурбовані тим, що сертифікати вакцинації дискримінують тих, хто не був імунізований.

Читайте також: УКРАЇНА КУПИЛА “КАЛАМУТНУ” ВАКЦИНУ COVISHIELD, ЯКУ БІДНИМ КРАЇНАМ ПРОСТО ДАРУЮТЬ

Президент Франції Еммануель Макрон сказав, що необхідно знайти баланс і все ще залишаються етичні питання, які необхідно вирішити. Він також додав, що сертифікати будуть несправедливими по відношенню до молодих людей, які не є пріоритетною групою для вакцинації і знаходяться в кінці черги на щеплення.

Президент Румунії Клаус Йоханніса також заявив, що сертифікати вакцинації розділять європейців.

Ми хотіли б залишатися із вами у контакті. Запрошуємо приєднатися до групи  у Facebook Українська газета – видання для українців в Італії


Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Не хотів відпускати на заробітки: на Волині чоловіка засудили за психологічне насилля

Війна на припиняється. На Донбасі знову поранено військових