in

Криза в Італії посилюється

  Банкіри заговорили про допомогу Євросоюзу. Криза вдарила по італійцям та українцям в Італії.

Нові тривожні повідомлення надійшли із зони євро. Італійські банкіри заговорили, що країні скоро можуть знадобитися гроші Євросоюзу, оскільки Італія сповзає в глибоку економічну кризу, а кредитні проблеми вже торкнулися великих компаній. Новий удар по Єврозоні завдала Федеральна резервна система США, яка почала вилучати доларову ліквідність з світового ринку.

«Італії стає все складніше розміщувати свої держоблігації для покриття дефіциту бюджету. Напруга у фінансовому секторі зростає. Це пов’язано, у тому числі, і з рішенням США.» – роз’яснив нам ситуацію керівник інформаційно-аналітичного центру Forex Club Микола Івченко.

«Криза в Італії триває вже кілька років і поки немає ніяких позитивних зрушень, – зазначила «Сьогодні» головний редактор «Української газети», що виходить у Римі, Маріанна Сороневич. – Внаслідок кризи уряд Маріо Монті ввів податок на всю нерухомість без винятків. Завдяки цьому вдалося уникнути дефолту, але це був серйозний удар по кишенях. Адже багато італійців мають кілька будинків: наприклад, в місті, в горах або на узбережжі. Оподаткуванню підлягає й кредитне житло, і так зване «перше житло» – місце, де живе вся сім’я, а це, як правило, бідні, або люди середьного класу, які не мають іншої нерухомості. Ростуть ціни на компослуги, товари першої необхідності, очікується збільшення ПДВ з 21% до 23%. Закриваються підприємства та організації, багато людей залишаються без роботи».

За словами Сороневич, ситуація в країні відбивається на наших заробітчанах, 80% з них зайняті в секторі домашнього господарства: «Їх прибуток безпосередньо залежить від економічного стану італійських сімей. Ті, хто доглядають за людьми похилого віку, мають більше шансів зберегти роботу, оскільки пенсію ніхто не скорочував. Але якщо в сім’ї з’являються безробітні, вона, як правило, відмовляється від домробітниці».

Експерти кажуть, що події в Італії не призведуть до катастрофічної ситуації в усій Єврозоні, оскільки тут вже навчилися боротися з подібними проблемами. «У найближчі місяці євро може втратити 4-5% по відношенню до долара, але ситуація стабілізується, – запевнять Івченко. – У Європейського Центробанку є інструменти, що дозволяють країнам єврозони залишатися на плаву. Думаю, найважчий період уже пройдено. Євро ховали багато разів, а він виявився стійким».

http://www.segodnya.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італійці обговорюватимуть можливості розвитку інвестиційного клімату в Бориславі, що на Львівщині

Проща родин мігрантів із Самбора до Зарваниці