in ,

“Мамо, я бачу війну”: Україна на 60-му Болонському ярмарку дитячої книги

З 6 до 9 березня у італійській Болоньї відбувся 60 Bologna Children’s Book Fair — найважливіша у світі подія з торгівлі правами на публікацію книг та контенту для дітей та молоді.

Цьогоріч ярмарок зібрав 1456 експонентів з 90 країн світу та майже 30 тисяч професійних відвідувачів. Організатори ярмарку від початку повномасштабного вторгнення висловлювали свою однозначну підтримку Україні, а цього року підтвердили свою позицію наданням українським видавцям можливості безоплатно взяти участь у ярмарку.

Цього року український стенд на цьому важливому для видавців ярмарку став можливий завдяки спільним зусиллям Українського інституту книги, Болонського ярмарку дитячої книги, Посольство України в Італії/ Ambasciata d’Ucraina in Italia, Consolato Generale d’Ucraina a Milano/ГКУ в Мілані та благодійного проєкту “Мамо, я бачу війну”.

“Болонський ярмарок дитячої книги — це завжди надзвичайна подія. Але цього року відчувається особлива гордість за наших письменників, ілюстраторів, видавців, які, попри виклики воєнного часу, продовжують творити й дарувати маленьким читачам казкові світи пригод, мрій і перемог.

А паралельно ще й не втомлюються дивувати вибагливе міжнародне журі і перемагати європейських колег-суперників! Велика заслуга в такій масштабній присутності України на Болонському ярмарку дитячої книги – це невтомна робота ентузіастів з Українського інституту книги, який, я впевнений, є бажаним гостем не тільки в Болоньї, а й на інших відомих професійних майданчиках Італії”, — відзначив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Італійській Республіці Ярослав Мельник.

Український національний стенд представив 22 видавництва: Ковчег “Україна” / Ark “Ukraine”, Видавництво “Крокус”, Супервидавництво Моя книжкова полиця, Видавництво Яслав, Видавництво Старого Лева, Artbooks.com.ua, Юнісофт Україна, Vivat, “Агенція “ІРІО”, Видавництво “Каламар”, Видавництво АССА, “Книги – ХХІ”, Дитяче арт-видавництво “Чорні вівці””, Видавництво “Ранок”, Видавництво НК Богдан, Yakaboo Publishing, Саміт-Книга, “Мала академія наук України”, Видавництво Час Майстрів, ФОП Полонік Т.В., ФОП Наконечна Таїсія Вікторівна, Видавництво Ірбіс Комікси – Irbis Comics, шведсько-українське видавництво “Tianachu”.

Найважливіші новини для українців в Італії у соцмережах FacebookInstagram і Телеграм.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 5]

СБУ остаточно підтвердила особу героя, котрого росіяни розстріляли за гасло «Слава Україні»

Введення платного в‘їзду в ЄС переноситься на 2024 рік