in

Маріо Монті ознайомив італійський сенат з планом уряду

Італійський прем‘єр та міністр економіки і фінансів Маріо Монті, за кілька годин до вотуму довіри новому кабінетові, у четвер презентував у сенаті програму нового уряду. Вона збудована на 3-х основних засадах – фінансовій дисципліні, економічному зростанні та соціальній справедливості, щоб подолати боргову кризу. План прем‘єра бере до уваги і жорсткі вимоги з боку ЄС.

“Майбутнє євро, як валюти, залежатиме також від того, яких заходів вживе Італія протягом кількох наступних тижнів – не виключно від цього, але і від цього також. Міжнародні інвестори володіють майже половиною нашого державного боргу. Ми повинні переконати їх, що ми стали на шлях поступового зниження боргу пропорційно до ВВП. Жертви, необхідні для стимулуювання економічного зростання та зменшення боргу, повинні бути поділені порівну. Чим більш справедоливо вони будуть поділені у суспільстві, тим легше з цими заходами можна буде змиритися,” – заявив Монті у своєму виступі.

Він також пообіцяв боротися з ухилянням від сплати податків і зазначив, що тіньова економіка Італії становить 20%.

У Римі та Мілані в четвер тисячі студентів організували марш протесту проти скорочення бюджетних витрат і зростання безробіття, незважаючи на обіцянку Монті допомогти молоді з працевлаштуванням. У Римі цей марш проведено прямо перед будівлею сенату. Триває також загальнонаціональний страйк працівників транспорту.

Euronews

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Діти заробітчан – “Безбатченки при живих батьках”(ВІДЕО)

Україна подарує Ватикану карпатську ялинку (ВІДЕО)