in

Медіа-скандал в Італії: Матері в прямому ефірі розповіли про вбивство зниклої доньки

Медіа-скандал в Італії: Матері в прямому ефірі розповіли про вбивство зниклої доньки Кончетта дізналася про загибель доньки під час прямого ефіру

Скандал розгорівся у зв’язку з подією на одному з італійських телеканалів: у прямому ефірі програми, присвяченої пошуку зниклих людей, ведуча повідомила матері про смерть її 15-річної доньки.

Кончетта Серрано звернулася до програми Хто їх бачив? з проханням допомогти розшукати доньку Сару, яка зникла в кінці серпня, і безпосередньо в прямому ефірі їй повідомили про те, що поліція знайшла тіло дитини, а також про те, що дівчинку вбив родич.
“Я нічого не розумію” – перше, що сказала мати дівчинки, першу реакцію якої побачила вся країна.

Щоб мати остаточно зрозуміла, що доньки вже немає в живих, їй зателефонував карабінер, який підтвердив – тіло її доньки дійсно знайшли, а у вбивстві зізнався дядько Сари. Він же показав поліції місце, де заховав останки дівчинки.

“Вони говорять, що знайшли тіло, це ж неправда, так? Ви розумієте, що вони говорять?” – Запитала карабінера по телефону Кончетта Серрано.

Ефір тривав ще близько 11 хвилин. Весь цей час жінка сиділа без руху, не висловлюючи жодних емоцій і перебуваючи в стані глибокого шоку. Тільки через деякий час ведуча нарешті запитала у жінки, чи не хоче вона закінчити інтерв’ю.

“Природно, що зараз ця тема номер один в Італії. І більшість вважає, що ведуча вчинила неправильно. Людям завжди цікаві такі речі, й природно, що ЗМІ завжди полюють за подібними історіями. Але це питання самоконтролю, питання етичних стандартів, тобто всього того, чого, мабуть, вже позбавлений італійський медіапростір “, – вважає професор сучасної історії Джованні Орсіні.

Повідомлення про те, що поліція знайшла тіло дівчинки, прийшло через агентства новин під час ефіру, ведуча – Федеріка Скьяреллі – побачила її на комп’ютері прямо в студії і вирішила оголосити про це привселюдно.

На свій захист Скьяреллі сказала, що для матері це все одно був би шок, але вона жалкує, що жінка дізналася цю новину саме від неї і за таких обставин.

Ще більше обурення викликали дії поліцейських: адже про вбивство вони насамперед розповіли ЗМІ, а не матері загиблої.

 

Джерело

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італія виплатить 2 млн євро родині італійця, вбитого поліцейськими

Arriva in Italia ‘Babel Tv’, nuovo canale dedicato alle comunità etniche