in

МЗС засудило відвідування Криму Путіним і Берлусконі

   МЗС України засуджує відвідування 11 вересня президентом Росії Володимиром Путіним і лідером італійської політичної партії “Вперед, Італія!”, колишнім прем’єр-міністром Італії Сільвіо Берлусконі анексованого Криму.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС, пише Українська правда
“Ця поїздка відбувається без узгодження з українською стороною і в порушення встановленого порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї”, – наголошується в заяві.

У МЗС стверджують, що “цей візит в окупований Крим є черговим спробам РФ за будь-яку ціну легітимізувати незаконну окупацію і проявом неповаги до державного суверенітету України”.

Також в повідомленні говориться, що дії Берлусконі йдуть в розріз з політикою Європейського Союзу щодо засудження анексії Криму Росією.

“МЗС України в черговий раз закликає всіх іноземних громадян поважати територіальну цілісність і суверенітет України, а також дотримуватися встановленого порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію”, – зазначили в міністерстві.

Раніше повідомлялося, що екс-прем’єр Італії Сильвіо Берлусконі прилетів до Криму з “приватним візитом” і має намір там зустрітися з Путіним.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Український турист втопився на Сарденії

Пацієнт Кобзон лікується святковим шопінгом в Мілані