in

МЗС Італії хоче для Росії гарантій, що Україну в НАТО не приймуть

   Джентілонi послідовно в своїх заявах відкидає навіть думку про те, що Україна коли-небудь буде в НАТО.

Західні країни повинні переконати Росію, що Україна в принципі ніколи не зможе стати членом НАТО. Принаймні з такою пропозицією виступив глава МЗС Італії Паоло Джентілоні напередодні візиту до Рима президента РФ Володимира Путіна.

“Я думаю, що Росію слід запевнити в тому, що вступ України в НАТО – нереалістична перспектива”, – заявив Джентілоні в інтерв’ю Corriere Della Sera, передає zn.ua.

При цьому міністр позитивно відгукнувся від словах президента Путіна про те, що у Росії немає агресивних намірів щодо країн Альянсу. “Те, що НАТО захищає свої кордони, цілком природно. Однак мета створення альянсу – суто оборонна. Нам слід прийняти до уваги заяву президента Путіна, що у Росії немає агресивних намірів”, – вважає глава МЗС Італії.

Напередодні візиту в Італію Путін дав інтерв’ю цьому ж виданню, в якому розповів свою версію виникнення “кризи навколо України”. Глава МЗС Італії Джентілоні раніше неодноразово називав вступ України в НАТО “абсолютною помилкою”. Він також зазначав, що Італія змушена підтримувати санкції проти Росії через Україну, тому що так вирішив Європейський союз.

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Лікарнянi домашньoго працівникa

Путін готується “взяти Рим”. Та чи змінить він санкційну політику Італії?