in

Монті: Економіка Італії відійшла від краю прірви

Італія врятувала себе, зумівши “відвести економіку від краю прірви”, заявив прем’єр-міністр країни Маріо Монті.

Глава італійського уряду закликав європейських лідерів вжити заходів у відповідь на боргову кризу, істотно збільшивши екстрений фонд фінансової стабільності, пише газета Financial Times.

М.Монті скористався традиційною прес-конференцією, що проводиться в кінці року, щоб звернутися до ринків і в черговий раз дати зрозуміти їм, що висока вартість запозичення для країни невиправдана основами її економіки.

За словами М.Монті, при “нормальних умовах” Італії не доведеться вживати додаткових заходів бюджетної економії, крім вже узгоджених в рамках пакету обсягом 30 млрд євро, схвалених парламентом минулого тижня і покликаних збалансувати бюджет країни до 2013 року.

Уряд Італії тепер має намір сфокусуватися на заходах для відновлення конкурентоспроможності економіки країни за рахунок лібералізації економіки, особливо сфери послуг і ринку праці, зазначив М.Монті.

Перші кроки в цьому напрямку будуть представлені урядом до саміту ЄС, наміченого на 23 січня.

“Італія сконцентрувалася і тепер рухається на північний захід – до Брюсселю і від Греції”, – заявив М.Монті.

Проте, за його словами, “турбулентність не залишилася позаду”.

“Багато чого повинно бути зроблено в Європі для узгодження заходів щодо забезпечення фінансової дисципліни та суттєвого збільшення Європейського фонду фінансової стабільності”, – зазначив він.

http://news.finance.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Ввозьте більше контрабанди

Янукович боїться, що в Україні буде, як в Італії