in

На Венеціанському кінофестивалі домінує тема економічної кризи

   Теми економічної кризи у своїх стрічках торкнулися відразу кілька кінорежисерів з Італії. «Це не просто проблема однієї або двох людей, — це хвороба», — впевнений режисер Івано де Маттео.

Сюжетні лінії багатьох фільмів, представлених у конкурсній програмі 69-го Венеціанського кінофестивалю, побудовані навколо теми економічної кризи.

«Найбільш повторювана тема — це криза. Економічна криза, яка руйнівно діє на суспільство, а також криза людських цінностей», — заявив директор кінофестивалю Альберто Барбері.

Теми кризи у своїх стрічках торкнулися відразу кілька кінорежисерів з Італії, в тому числі Івано де Маттео і Даніеле Чіпрі.

«Це (економічна криза) не просто проблема однієї або двох людей, — це хвороба. В Італії середній клас поступово розоряється», — говорить де Маттео, який представляє на кінофестивалі свою роботу «Gli equilibristi».

Також про проблему кризи говориться в роботі південнокорейського режисера Кім Кі Дука «Pieta». «Сьогодні людей переслідує нав’язлива ідея про те, що гроші можуть вирішити будь-яку проблему», — говорить він.

69-й Венеціанський кінофестиваль проходить на острові Лідо з 29 серпня по 8 вересня. Голова журі — американський режисер Майкл Манн.

zn.ua За матеріалами: Интерфакс

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

«ТойХтоПройшовКрізьВогонь» оголошено номінантом на «Оскар» від України

Опубліковано остаточний декрет про легалізацію 2012