in

Новий президент Серджіо Маттарелла заступив на посаду

   Італія офіційно отримала нового президента. Обраний парламентом на цю посаду Серджіо Маттарелла вже отримав своєрідне благословіння від свого попередника Джорджо Наполітано, який пішов у відставку достроково через поважний вік.

Інавгурація Маттарелли відбулася у парламенті. Обрання Маттарелли президентом стало перемогою для прем‘єра Маттео Ренці, який і висунув його кандидатуру. Успіх у голосуванні дозволив очільнику уряду зміцнити позиції керівної Демократичної партії.

“Він – надзвичайний джентельмен, шанована людина, яка боролася проти несправедливості і проти мафії. Маттарелла був членом парламенту, міністром, суддею Конституційного суду Італії. Також він виявився здатним піти у відставку, протестуючи проти закону на користь медіаімперії Берлусконі і довівши, що ідеали для нього важать більше, аніж крісло у владі”, – так пояснив свій вибір Маттео Ренці.

Маттерелла заступає на посаду на 7 років. Попри те, що президент в Італії виконує, радше, представницькі функції, він є єдиною стабільною фігурою в італійській політиці, де парламентські більшості та уряди змінюються вкрай часто.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Що таке і чому слід платити абонемент Rai (canone Rai)

В Черіано Лагетто залишиться Площа мучеників Одеси