in

Папа Римський залагоджує новий скандал

   Папа Бенедикт XVI провів спеціальну нараду кардиналів, щоб порадитися з ними, як залагодити скандал, викликаний витоком документів Ватикану, передає Associated Press. Зустріч відбулася напередодні. На цей день вранці вже було заплановано чергове засідання глав відділень Ватикану.

Як пояснив прес-секретар Папи Римського, ще одна зустріч знадобилася Бенедикту XVI, щоб “відновити клімат спокою і довіри” всередині церкви.

В даний час Ватикан намагається мінімізувати шкоду від витоку сотень документів, що демонструють факти корупції та боротьбу за владу на найвищому рівні Католицької церкви. Відповідальність за крадіжку документів покладається на камердинера Бенедикта XVI Паоло Габріеле, у чиїй квартирі були знайдені зниклі папери. З 23 травня ц.р. він утримується під арештом.

Засідання, яке відбулося напередодні, є ще одним свідченням серйозності, з якою Папа Римський сприйняв скандал і пов’язаний з ним іміджевий збиток і кризу довіри всередині церкви.

Нагадаємо, скандал, що отримав назву VatiLeaks (по аналогії з WikiLeaks), приголомшує Ватикан протягом декількох місяців. Італійські журналісти опублікували відомості про те, що у Ватикані панують корупція та безграмотне ведення справ, а також про конфлікти між представниками вищих ступенів католицької ієрархії. Серед оприлюднених документів є також і особисті листи Папи Римського Бенедикта XVI. Крім того, італійський журналіст Джанлуїджі Нуццо випустив книгу “Його святість”, де використовує цитати з листування Бенедикта XVI зі своїм секретарем.

http://www.rbc.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італійські підприємці вирішили допомогти українським з інвестиційними проектами

Звернення Президента до Українського народу у зв’язку з Днем скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні