in

Папа Римський зустрівся з другим за впливом лідером РПЦ

Risultati immagini per papa francesco santa marta

Папа Римський Франциск зустрівся у п’ятницю з митрополитом Антонієм, другим за впливом лідером Російської православної церкви, напередодні очікуваної зустрічі наступного місяця з російським патріархом Кирилом, який підтримує війну в Україні.

Про це повідомило агентство Reuters, пише “Європейська правда”.

Ватикан включив Антонія до списку офіційних зустрічей Папи, але не повідомив про деталі приватної аудієнції.

Читайте також: ЯКІ КРАЇНИ ЄС ПРИЙНЯЛИ НАЙБІЛЬШЕ УКРАЇНЦІВ, ЩО РЯТУЮТЬСЯ ВІД ВІЙНИ

Відділ зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату, який очолює Антоній, повідомив, що розмова велася італійською і було обговорено “численні питання, що стоять на порядку православно-католицьких відносин, у тому числі в контексті політичних процесів, що відбуваються в світі”, повідомило агентство “Интерфакс”.

В інтерв’ю агентству Reuters минулого місяця Франциск сказав, що хотів би відвідати Київ після повернення з Канади 30 липня, але також хотів би поїхати до Москви, бажано перед візитом до Києва, щоб сприяти миру.

Папа Римський візьме участь у з’їзді релігійних лідерів у столиці Казахстану Нур-Султані 13-15 вересня, де, за його словами, сподівається зустрітися з патріархом Кирилом.

Обговорити цю, та інші новини важливі українцям в Італії, можна приєднавшись до групи у Facebook Українці в Італії Разом!

або до Телеграм-каналу https://t.me/ucrainiitalia

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 5]

5 серпня окупанти знову обстріляли Миколаїв: є загиблі та 22 поранених

Які країни ЄС прийняли найбільше українців, що рятуються від війни