in

Папа Римський оголосив гуманітарний збір коштів для України

У неділю 3 квітня Папа Римський Франциск під час проповіді після Євхаристійного богослужіння на площі Святого Петра у Ватикані оголосив загальноєвропейський збір коштів для гуманітарних потреб України. Про це повідомляє прес-служба Української Греко-католицької церкви.

“В цей день, що є немовби серцем Святого Року Милосердя, моя думка лине до всіх народів, найбільше спраглих примирення та миру. Зокрема, маю на увазі тут, у Європі, драму тих, хто переносить наслідки насильства в Україні… У неділю, 24 квітня, в усіх католицьких церквах Європи буде проведено спеціальну збірку. Заохочую вірних приєднатися до цієї ініціативи своїми щедрими пожертвами”, – сказав Папа Франциск.

Понтифік зазначив, що жертвами війни в Україні стали тисячі людей, більше мільйона були змушені покинути свої будинки. Але найбільше потерпають від війни літні люди та діти.

“Цей жест милосердної любові, крім полегшення матеріальних страждань, має на меті висловити мою особисту та всієї Церкви близькість і солідарність”, – підкреслив Папа Франциск.

Крім того, він згадав, що наступний день буде відзначатися Всесвітній День боротьби з застосуванням протипіхотних мін. Понтифік закликав відновити зусилля, спрямовані на побудову світу без мін.

Раніше масове невдоволення українських вірян викликала зустріч Франциска з патріархом Російської православної церкви Кирилом.

_________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Список сіл та міст Закарпаття, жителі яких можуть отримати угорську картку малого прикордонного руху

Медики назвали ”диво-засіб” від депресії. Ним виявилася наркотична речовина