in

Папа Римський Франциск офіційно зійшов на Святий престол

   Новий понтифік інтронізований. Франциск об’їхав площу Святого Петра на “папамобілі”, після чого отримав символічну стрічку і “перстень рибалки”.

У Ватикані відбулася церемонія інтронізації нового Папи Римського Франциска. На площі Святого Петра йому були вручені символи папської влади – мантія і “перстень рибалки”.

Паллій – розшиту хрестами вовняну стрічку, що символізує вівцю на плечах у пастиря – на плечі понтифіка поклав французький кардинал-протодиякон Жан-Луї Туран. “Перстень рибака” йому вручив італійський кардинал Анджело Содан. До речі, Папа Франциск в цілях економії попросив виготовити каблучку зі срібла, а не із золота, як робилося раніше.

Серед представлених йому ескізів Папа вибрав модель перстені із зображенням Святого Петра з ключами, виконану відомим італійським майстром Манфріні.

Отримавши папські символи, Франциск встав і прочитав коротку промову. Після цього до понтифіка підійшли кардинали, які поцілували йому руку. Франциск обійняв і поцілував кожного з них.

Трансляцію церемонії інтронізації Папи вели всі великі світові ЗМІ.

Перед церемонією Папа Франциск на “папамобілі” – без броньованої капсули – об’їхав площу Святого Петра, де зібралися тисячі віруючих. По дорозі до собору Франциск цілував дітей, розмовляв з інвалідами, вітав і благословляв присутніх.

Присутні у Ватикані відзначають, що серед тих, хто прийшов на площу, є люди, які тримають в руках плакат футбольної команди Аргентини Сан Лоренцо, за яку вболіває новий понтифік.

Влада Риму вжила безпрецедентних заходів безпеки для забезпечення правопорядку: були задіяні кілька тисяч поліцейських і сотні добровольців. Вся зона навколо Ватикану оточена.

На церемонію прибули 130 делегацій з усього світу, у тому числі шість голів держав, а також предстоятель Константинопольської православної церкви патріарх Варфоломій. Вперше з моменту розколу східного і західного християнства (1054 рік) на церемонії інтронізації Папи Римського присутній глава однієї з помісних православних церков.

Нагадаємо, архієпископ Буенос-Айреса Хорхе Маріо Бергольо був обраний 266-м Папою на конклаві, що проходив у Ватикані 12 та 13 березня.

Новий глава римсько-католицької церкви – перший латиноамериканець (родом з Аргентини) і перший єзуїт на Святому престолі.

Будучи обраним понтифіком, він узяв собі ім’я Франциск на честь Франциска Ассизького – середньовічного святого, що заснував орден злидарів ченців.

Під час своєї служби в Аргентині він прославився скромністю і невибагливістю: вважав за краще їздити на громадському транспорті, сам готував собі їжу і жив у звичайному будинку.

Колишній Папа Римський Бенедикт XVI залишив престол 28 лютого: він пояснив своє зречення нестачею сил, щоб гідно керувати церквою.

http://dt.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Цілодобова телефонна лінія «Пульс» працює для клієнтів і податкової, і митниці

Злата Огневич презентувала кліп на пісню для «Євробачення» (ВІДЕО)