in

Папа Римський і Путін зустрілися у Ватикані

Російський президент і Папа Римський Франциск зустрілися у Ватикані. Бесіда проходила у закритому режимі.

У Ватикані пройшла зустріч президента Росії Володимира Путіна і Папи Римського Франциска. Аудієнція проходила у Папській бібліотеці Апостольського палацу, розташованій в крилі третього поверху, поруч з папськими покоями.

Папа Римський зустрів російського лідера в холі перед бібліотекою, біля входу в яку виникла невелика заминка. Путін жестом запропонував понтифіку увійти в кімнату для аудієнції, однак Франциск з посмішкою наполіг, щоб гість увійшов першим.

Бесіда Путіна і Папи Римського пройшла у закритому режимі, лише в присутності перекладача.

Члени російської делегації очікували закінчення аудієнції в суміжній кімнаті. Після закінчення бесіди Папі Римському представили членів російської офіційної делегації. Потім відбулася церемоні фотографування і обмін подарунками.

Зазначимо, що Путін запізнився на зустріч з Папою Римським на одну годину. Сайт Ватикану анонсував, що зустріч запланована на 13:00. Президентський літак Путіна приземлився в аеропорту Ф’юмічіно в Римі о 12:58, після чого російський президент відразу відправився до Ватикану, повідомляє Європейська правда.

З першої години дня біля Апостольського палацу [резиденції Папи] на Путіна чекали особистий секретар Франциска, журналісти і почесна гвардія. Президент РФ прибув о 14:07.

В італійській столиці через приїзд Путіна посилили заходи безпеки, рух транспорту заблоковано в “зеленій зоні”, що включає 50 вулиць, забороненими є акції протесту, контролюється повітряний простір над Римом. По маршруту кортежу розміщено велику кількість співробітників правоохоронних органів, снайперів і патрулів з підтримкою антитерористичних підрозділів.

Безпека також була посилена на площі Святого Петра і на вулицях, прилеглих до Ватикану. Паломникам і туристам заборонено в доступі до площі. Відкрито тільки бічні доріжки для входу в базиліку.

Візит Путіна в Рим тривав близько 10 годин. Після зустрічі з Франциском він поїхав до президента Італії Серджо Маттарелли, а потім провів переговори з прем’єр-міністром Джузеппе Конте і дав спільну пресконференцію. Близько 19:30 (за Києвом) Путін виступив на італійсько-російському форумі діалогу для громадянського суспільства.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Заробітчанство у 90-ті і сьогодні. Текст для роздумів

СБУ затримала митників, які брали хабарі з ”італійських бусів”