in

Партія Берлусконі програла вибори у Мілані та Неаполі

30 травня, в Італії завершилися часткові адміністративні вибори, другий тур яких розпочався у неділю у низці італійських провінцій і більш ніж у 80 містах, включаючи Мілан і Неаполь.

Як повідомляє Reuters, виборчі дільниці були відкриті півтора дні – з 8.00 неділі до 15.00 понеділка. Повторно проголосувати були запрошені жителі тих міст, в яких не вдалося вибрати мера у першому турі голосування, яке відбувалося 15 і 16 травня. Окрім Мілану і Неаполя, нових градоначальників вибирали, зокрема, у Ріміні, Новарі, Варезі, Ровіго, Гроссето, Трієсті і Кальярі.

Головна увага як політичних сил, так і засобів масової інформації, була прикута до перших двох міст, оскільки саме голосування у Мілані і Неаполі багатьма розцінюється як тест на довіру нинішньому уряду, а також самому прем’єр-міністру Італії Сільвіо Берлусконі і його партії Народ свободи.

Після підрахунку більшої частини голосів стало зрозуміло, що в обох містах партія Народ свободи зазнає поразки. У Мілані мером стане представник лівої партії Джуліано Пісапія, що набрав близько 55% голосів. Його суперник від партії Берлусконі – Летиція Моратті – набирає близько 46% голосів.

У Неаполі, найімовірніше також переможе кандидат від опозиційних сил, член партії Італія цінностей Луїджі Де Маджістріс, який може набрати до 55% – майже на 10% більше, ніж його суперник з партії Берлусконі Джанні Леттьєрі.

Зазначимо, що Мілан для партії Народ свободи був дуже важливим містом, оскільки звідти Сільвіо Берлусконі почав розбудовувати свою багатомільярдну бізнес-імперію.

Нещодавно італійський прем’єр заявив, що Мілан не може перетворитися на циганський табір.

За матерiалами:
Reuters

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Допоможіть знайти Бардіер Марина

На порушників кордону чекають високі штрафи