in

Передовий медичний заклад Італії – під загрозою

   Лікарні ща цілковито залежать від державного фінансування в Італії ризикують закриттям.

 

Італійський реґіон Калабрія, що на півдні Італії, є одним із найбідніших в Європі. Його найбільшими проблемами є організована злочинність та 20-відсоткове безробіття.

У Калабрії міститься Інститут святої Анни. Це – успішний медичний центр, що за останні 18 років допоміг вийти з коми близько 1200 людей. Це більше, ніж у будь-якому іншому закладі світу за цей час.

Але тепер його майбутнє – під загрозою. Бо він цілковито залежить від державного фінансування, а в Італії із цим нині – великі проблеми.

Мати пацієнта:
“День за днем їм демонструють тут любов. Кожен дотик багато важить, кожні обійми. Я була біля сина 7 із половиною років, і він виказує добрі ознаки одужання. Він не говорить, але він мене бачить, його очі проводжають мене. Він мене обіймає, він їсть, він мене гладить, він тріпає моє волосся, закидає його. Тож мене ці знаки від мого сина роблять щасливою”.

Під тиском потреби зменшити другий завбільшки державний борг у єврозоні італійські уряди за останні 5 років зменшили фінансування реґіональної влади на 10 мільярдів євро.

У свою чергу, реґіони мусили зменшити видатки на охорону здоров‘я та передові технології у цій галузі.
 
Тепер інститут святої Анни, що має передове патентоване устаткування та є автором численних інновацій, потрапив у надзвичайно складне становище.

Йому довелося скоротити за останні 4 роки 50 членів персоналу, переважно медичних сестер, але також і працівників дослідного відділу.

Це дуже непокоїть членів сімей пацієнтів, які лікуються у цьому закладі.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італія готова допомогти Україні досвідом децентралізації влади

Італія найближчим часом ратифікує угоду про асоціаціюУкраїни з ЄС, – Порошенко