in

Повені в Італії забрали 14 життів і змусили 13 тисяч людей залишити домівки

В Італії 13 людей загинули і ще 13 тисяч були змушені покинути свої домівки після того, як понад 20 річок на півночі країни вийшли з берегів. Про це інформує ВВС. За півтора дня в регіоні випала шестимісячна норма опадів і було зафіксовано близько 280 зсувів.

Повідомляється, що майже кожна річка вийшла з берегів між Болоньєю і північно-східним узбережжям протягом 115 км.

Як розповів ВВС, Мікеле де Паскале, мер міста Равенни, що сильно постраждало від повені, це була найгірша катастрофа за останнє століття. За його словами, збитки, завдані повенями, — катастрофічні, вони коштували людям в його місті і регіоні будинків, майна, а декому навіть життя.

“Це були дуже погані 48 годин. Вода і бруд поглинули все наше село”, — розповідає 71-річна Роберта Лаццаріні.

Її будинок на південь від Болоньї в Боттегіно-ді-Зокка затопаило у середу, 17 травня.

Жінка розповіла, що вулиці, будинки і сади були затоплені, вона все ще налякана.

“Я ніколи не бачила тут нічого подібного. Ми застрягли і не знали, що робити. Я просто сподіваюся, що це більше не повториться”, — сказала Лаццаріні.

Повідомляється, що пожежники допомогли мешканцям покинути свої будинки, в тому числі 97-річній жінці — їй довелося покинути свою спальню на гумовому човні.

“У нас і раніше бували повені, але ніколи не було так погано, наскільки я пам’ятаю. Вулиця перетворилася на річку. Ми втратили всі наші речі, які тут зберігалися. Ми оцінюємо збитки в тисячі євро”, — розповів 74-річний Лам’єр.

ЧИТАТИ ЩЕ: Генконсульство застерігає українців у регіоні Емілія Романія

В Італії зазначають, що країні потрібен національний план реагування на наслідки зміни клімату. Міністр цивільного захисту Нелло Мусумечі заявив, що тропічні умови вже досягли Італії, де за 36 годин випало 20 см опадів, а в деяких районах — до 50 см.

“Ґрунти, які залишаються сухими протягом тривалого часу, зрештою, цементуються, що різко обмежує їхню здатність поглинати воду”, — сказав посадовець.

За його словами, протягом 40 років не будувалося жодної регіональної дамби, тому потрібен новий підхід до гідротехнічного будівництва.

Уряд скликав кризову нараду на наступний вівторок, 23 травня.

Найважливіші новини для українців в Італії у соцмережах FacebookInstagram і Телеграм.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 2 Середній: 5]

Парламентська асамблея НАТО визнала злочини росії проти України геноцидом, а режим в рф — рашизмом

etna

На Сицилії відновив роботу аеропорт Катанії, який закривали через виверження Етни