in

Політична нестабільність в Італії може спровокувати розвал єврозони, – аналітик

Італія, безсумнівно, знаходиться в списку проблемних країн, і допомогти їй у разі чого буде дуже непросто – тут і до розвалу єврозони недалеко, вважає аналітик EIU Меган Грін, повідомляє РБК daily.

«Політична нестабільність може серйозно зіпсувати імідж Італії в очах інвесторів. Тут не так важлива фігура Берлусконі (він цілком може піти), як наявність коаліції, здатної приймати управлінські рішення. Італія, безсумнівно, знаходиться в списку проблемних країн, і допомогти їй у разі чого буде дуже непросто – тут і до розвалу єврозони недалеко», – сказала вона.

М.Грін зазначила, що 14 грудня місцевий парламент проведе голосування про вотум довіри, в рамках якого Сильвіо Берлусконі може втратити посаду прем’єра. За її словами, можлива зміна уряду турбує інвесторів.

«Одна з головних проблем Італії – вкрай повільні темпи зростання економіки. При збереженні інфляції на стабільному рівні максимальний приріст ВВП зараз може складати лише 1%, а це означає, що співвідношення боргу до ВВП буде невблаганно змінюватися в гіршу сторону. Зростає недовіра італійців до державної пенсійної системи, внутрішнє споживання знаходиться на вкрай низькому рівні, в країні процвітає ухилення від сплати податків», – вважає експерт.

Аналітик також зазначила, що на сьогоднішній день зовнішній борг Італії в абсолютному вираженні є одним з найвищих в усій єврозоні, а в найближчі три роки Риму потрібно рефінансувати свої зобов’язання на суму 800 млрд євро. За словами М.Грін, нинішнього розміру стабфонду ЄС на ці цілі явно не вистачить.

http://www.rbc.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

“Доброго ранку, Італіє”!

Італійський поліцейський отримав дев’ять років в’язниці за вбивство вболівальника