in

Представлено програму беатифікації Івана Павла ІІ

Вати­кан­ський прес-центр представив підготовку до беатифікації Івана Павла ІІ та окремі моменти програми заходів, пов’язаних із цією подією. Прозвучала інформація про богослужіння, різні організаційні моменти, такі як транспортне забезпечення та проживання для паломників, місця паркування для автобусів.

Представлено ініціативу “Біла ніч молитви”, в рамках якої протягом усієї ночі в центрі Рима будуть відчиненими  найбільші храми.
Під час зустрічі з журналістами о. Марко Фрізіна, керівник літургічного відділу вікаріату Римської дієцезії, розповів про заплановані урочисті богослужіння. За його словами, особливий наголос робитиметься на особливо дорогі для Папи Івана Павла ІІ елементи, які характеризують його багату духовність та її вплив на дієцезію та увесь світ, повідомляє радіо Ватикану.

Так, під час нічного чування напередодні беатифікації прозвучать свідчення найближчих співробітників Івана Павла ІІ, оздоровленої за заступництвом Слуги Божого французької монахині. Під час другої частини чування його учасники молитимуться вервицю, роздумуючи над “Світлими таємницями”, запровадженими Папою Іваном Павлом ІІ, та єднаючись за допомогою телемостів із п’ятьма Марійськими санктуаріями у світі.

Перед беатифікаційною службою Божою 1 травня вранці паломники молитимуться “Коронку до Божого Милосердя” – молитовну практику, яка також була дуже дорогою для Івана Павла ІІ.

Подячна служба Божа 2 травня буде першою на честь нового блаженного, тому літургічні тексти будуть зі спеціально укладеної служби блаженного Івана Павла ІІ.

Група українських паломників також планує взяти участь у беатифікації Папи Івана Павла ІІ. Організовує паломництво “Слідами Івана Павла ІІ” Паломницько-реколекційний центр “Рафаїл”.

Охочі зможуть не тільки взяти участь у беатифікації Папи у Ватикані, а також відвідати інші міста, пов’язані з життям і служінням Івана Павла ІІ, зокрема, Краків, Ченстохову, Асиж та інші.

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Комо. У дорожній трагедії загинуло троє молодих українців

Заробітчани спілкуються з родичами через скайп