in

Прем’єрка Італії: “Ми не піддамося на шантаж путіна і підтримуватимемо Україну”

Глава італійського уряду Джорджа Мелоні заявила, що Італія не буде піддаватися енергетичному шантажу путіна й надалі підтримуватиме Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Якщо ми піддамося путінському шантажу у сфері енергетики, проблема не вирішиться, а лише посилиться, відкривши шлях до подальших вимог і шантажу», – сказала Мелоні.

Вона заявила, що її уряд запропонує фінансову підтримку сім’ям і компаніям, які постраждали від енергетичної кризи, попередивши, що висока вартість цього кроку означає, що її адміністрації, можливо, доведеться відкласти деякі з передвиборчих обіцянок.

Читайте також: СЕНАТ ПОЛЬЩІ ВИЗНАВ РОСІЙСЬКУ ВЛАДУ ТЕРОРИСТИЧНИМ РЕЖИМОМ

Глава уряду додала, що Італія продовжить підтримку України й західних санкцій проти росії через її повномасштабну агресію.

Як повідомляв Укрінформ, лідерка партії “Брати Італії” 45-річна Джорджа Мелоні у суботу, 22 жовтня, офіційно склала присягу глави італійського уряду, ставши першою жінкою-прем’єром в історії країни.

Обговорити новини українців в Італії, можна у групі Facebook Українці в Італії Разом, або на Телеграм-каналі З Італії про Італію.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 2 Середній: 5]

Тимчасовий захист для українців у ЄС продовжено до березня 2024 року. Що це означає

Ящик горілки від Путіна. В Італії скандал через симпатії до Росії у війні проти України