in

Прем’єр Італії заявляє, що антикризова допомога його країні не потрібна

   Італія не потребує зовнішньої економічної допомоги, щоб справитися з кризою у країні. Фінансова підтримка не потрібна державі, оскільки її становище під час загальноєвропейської кризи не ускладнилося настільки серйозно, як це було з Грецією та Ірландією.

Про це заявив італійський прем’єр Маріо Монті на зустрічі з канцлером ФРН Ангелою Меркель, повідомляє Associated Press.

“На щастя, ми не перебуваємо у такому стані, в якому були Греція, Ірландія і Португалія”, – відзначив М. Монті.

Він додав, що влада Італії повинна скоротити держвитрати і таким чином самостійно простимулювати економічне зростання країни, тим самим забезпечивши її стабільність. Італії, на думку Монті, вдалося утриматися “на краю прірви”, і тепер настав час діяти конструктивно.

Ангела Меркель, в свою чергу, відзначила, що Німеччина випробовує проблеми, якщо європейські сусіди опиняються у кризовому становищі. “У наших інтересах, щоб у всіх країнах був позитивний економічний розвиток. У іншому випадку Німеччина не зможе зберегти своє процвітання. Ми повинні узгодити наші інтереси й знайти рішення, яке задовольнить всіх”, – сказала вона.

Водночас у Єврокомісії вважають, що Італія має серйозні економічні дисбаланси. Особливо це виявляється у зовнішній економіці країни. Експорт Італії втрачає конкурентоздатність з моменту вступу до єврозони. Єврокомісія також акцентує увагу на державному боргу Італії, що становить понад 120%.

http://www.ukrinform.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українські організації Європи та США протестують проти прийняття Верховною Радою «мовного» закону

Італія знемагає від неймовірної спеки. Є жертви