in

Путін закликав відновити довіру у відносинах Росія-ЄС

Росія не тримає зла на ЄС за дії, що призвели до погіршення відносин з Європою, заявив російський президент Володимир Путін під час економічного форуму у Санкт-Петербурзі.

Він вважає, що політикам вже час піти на зустріч бізнесу і повернути довіру у російсько-європейські відносини: “Треба повернути довіру у російсько-європейські відносини, відновити рівень взаємодії”.

Президент Путін також про необхідність знизити геополітичні ризики. За його словами, частково нинішнє геополітичне напруження пов’язано саме із економічними проблемами, які переживають деякі країни.

Разом із тим, як відзначив російський президент, РФ не є ініціатором нинішнього напруження у відносинах з ЄС, а санкції, які вона запровадила, були лише відповіддю.

“Усі наші дії були і залишаються виключно діями у відповідь. Але ми, що називається, як у нас народ каже, зла не тримаємо, і готові йти на зустріч нашим європейським партнерам. Проте це, безумовно, не може бути грою в одні ворота”.

Економічний форум у Санкт-Петербурзі також відвідав голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, який закликав до нормалізації відносин між Росією і ЄС.

Іншим європейським лідером на економічному форумі у Росії був і прем’єр-міністр Італії Маттео Ренці. Він повідомив, що у п’ятницю буде підписано контракти на понад 1 млрд євро, які, утім, за словами пана Ренці, є законними і “в рамках санкцій”.

Італійський прем’єр також заявив, що приїхав до Санкт-Петербургу “будувати мости”, бо “того, що нас об’єднує, більше”.

Тим часом Рада ЄС вирішила подовжити дію санкцій, пов’язаних з російською анексією Криму та Севастополя, до 23 червня 2017 року.

У 2014 році європейські компанії бойкотували санкт-петербурзький економічний форум.

________________________________________

Більше новин:

 

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Уроки від Далай-лами, які можуть змінити ваше життя

Лихоманка у FB: як позбутися масового вірусу