in

Після місячної госпіталізації, Берлусконі виписали з лікарні

Сільвіо Берлусконі був госпіталізований до лікарні Сан-Рафаеле в Мілані 5 квітня через легеневу інфекцію.

Колишнього прем’єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі виписали з лікарні, де він трохи більше ніж шість тижнів лікувався від легеневої інфекції.

Про це пише Bloomberg. Союзники в правлячій коаліції, а також інвестори, уважно стежили за станом здоров’я Берлусконі через імовірні наслідки для його бізнес-імперії та уряду Джорджи Мелоні.

Попри тривалу госпіталізацію, яка включала період інтенсивної терапії, Берлусконі залишився біля керма своєї партії “Вперед, Італіє”, і він також підготувався для виступу на партійному конгресі на початку цього місяця.

Якщо Берлусконі піде на пенсію, вплив на партію, яку він заснував у 1994 році, і на його сімейну холдингову компанію Fininvest SpA, яка контролює бізнес, що охоплює від нерухомості до видавництва та фінансів, може бути значним.

Наразі зміни всередині його партії не поставили б під загрозу стабільність кабінету міністрів Мелоні, враховуючи значну більшість її партії та ймовірність того, що більшість законодавців Берлусконі залишаться в її коаліції. Але Берлусконі ще не вказав конкретного наступника на посаді лідера партії.

Bloomberg називає Берлусконі ключовою фігурою в італійській політиці, він керував урядом понад дев’ять років на чолі чотирьох різних кабінетів.

Перш ніж стати політиком у 1994 році, він заснував MFE-MediaForEurope NV, раніше відому як Mediaset, найбільший комерційний мовник Італії.

Як повідомляв УНІАН, Сільвіо Берлусконі був госпіталізований до лікарні Сан-Рафаеле в Мілані 5 квітня через легеневу інфекцію. За словами лікарів, він уже проходив курс лікування від негострої форми лейкемії – онкологічного злоякісного захворювання клітин крові.

Нагадаємо, що Берлусконі відомий своєю близькою дружбою з російським диктатором Володимиром Путіним. Італійський політик у жовтні минулого року назвав російського Путіна “людиною миру”.

Найважливіші новини для українців в Італії у соцмережах FacebookInstagram і Телеграм.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 5]

Рим та Мілан чекає на концерт українського гурту Бумбокс

В Італії чоловік по-звірячому побив та зґвалтував 25-річну українку