in

Розпочато розслідування слів сенатора, який порівняв міністра з орангутаном

alt   Італійський політик від консервативної “Північної ліги” Роберто Кальдеролі заявив, що зображення міністра у справах інтеграції Сесілії Кайенге наштовхують його на думки про орангутанів. Про це повідомляє телеканал Sky News з посиланням на італійські ЗМІ.

“Я люблю тварин – ведмедів і вовків, як всі знають, – але, коли я бачу зображення Кайенге, я не можу не думати про риси орангутана, хоча й не стверджую, що вона така”, – повідомив Кальдеролі на одному з мітингів.

Політик зазначив, що першому чорношкірому члену уряду Італії слід стати міністром “у своїй країні”.

Слова Кальдеролі викликали обурення італійського прем’єр-міністра Енріко Летте. Він назвав висловлювання політика неприйнятними і висловив повну підтримку як самої Кайенге, уродженці Демократичної республіки Конго, так і її рішенням на посаді міністра. Деякі політичні сили закликали Кальдеролі, який займає пост віце-спікера італійського сенату, піти у відставку.

Сам політик спробував зам’яти скандал, повідомивши, що сказав слова про орангутана на жарт. Тим часом Кайенге регулярно піддається нападкам расистів з моменту призначення міністром у квітні 2013 року.

Кальдеролі не вперше провокує скандали. У 2006 році він продемонстрував на державному телебаченні футболку з малюнком, що висміював пророка Мохаммеда. У тому ж році, після того як Італія виграла чемпіонат світу з футболу, він образливо висловився з приводу багатонаціонального складу французької збірної.

http://ukranews.com

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

RAI відмовився транслювати конкурс краси

“Сутенерів Берлусконі” засудили до тюрми