in

Столиця Італії страждає від нашестя диких кабанів

Сімейство кабанів стало звичайним явищем на вулицях Рима- Rористувачі соцмереж завели хештег для цього явища і викладають відео кабанів на вулицях Італії, меми та жарти.

Вулицями Рима ходять стада диких кабанів, які доставляють масу незручностей місцевим жителям. Тварини бродять по тротуарах і проїжджій частині, гуляють у дворах будинків. Про це в середу, 23 вересня, повідомляє The Local.

Відзначається, що тварини “повністю урбанізовані” і “жодним чином не бояться” пішоходів або інтенсивного руху транспорту. При цьому люди скаржаться, що навіть вигулювати собак через кабанів стає небезпечно.

В італійському Twitter став поширюватися хештег #cinghiali, що означає кабани. З ним користувачі викладають відео кабанів на вулицях Італії, меми та жарти. Наприклад, кажуть, що Риму, крім велосипедних доріжок, тепер потрібні доріжки для диких кабанів.

Читайте також: Італійський підручник історії назвав Україну, Молдову і Білорусь Росією

В останні роки кабани з’являються в італійській столиці все частіше, особливо в північній частині міста.

Міністр сільського господарства Стефано Патуанеллі своєю чергою, назвав збільшення присутності кабанів “надзвичайною ситуацією, яка відчувається по всій країні”.

“Може здатися, що це відчувається тільки в муніципалітеті Риму, але, на жаль, це не так. Це проблема, про яку мені щодня доповідають всі регіональні радники, всі торгові асоціації всіх регіонів”, – заявив політик.

За його словами, нові закони не потрібні і “досить застосувати існуючі правила”, так як регіональна влада “здатна забезпечити стримування популяції кабана”.

Читайте також: В Італії розслідують “викрадення” хлопчика, який єдиний вижив в аварії на канатній дорозі

Тим часом фермери кажуть, що під час локдауну через пандемію COVID-19 минулоріч кількість диких кабанів, які забрели на ферми та околиці італійських міст, збільшилася на 15%, до рекордної загальної кількості в 2,3 мільйона голів.

Кількість автомобільних аварій, викликаних тваринами на провінційних дорогах Італії, також зросла на 81% за останні 10 років. Минулого року в дорожньо-транспортних пригодах, пов’язаних з дикими кабанами, загинуло 16 осіб, а 215 осіб отримали поранення.

Ми хотіли б залишатися із вами у контакті. Запрошуємо приєднатися до групи  у Facebook Українська газета – видання для українців в Італії

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 4 Середній: 4.5]

В автотрощі в Італії загинуло двоє українців 63 та 37 років

Valentino випустить одян на підтримку вакцинації проти COVID-19